Ајде Исус Зачувај Вие « Revamp Your Mind
Follow us on
Share

Ајде Исус Зачувај Вие

Роден Повторно спасот порака

Јован 3: 1-7

Имаше еден човек од фарисеите, по име Никодим, владетел на Евреите:

Тој дојде кај Исус ноќе и му рече:, Учителе, знаеме дека Ти си учител доаѓаат од Бога, зашто никој не може да го направи овие чуда што правиш, освен Бог да биде со него.

Исус одговори и му рече:, Вистина, вистина, ти велам:, Ако некој не се роди одозгора, тој не може да го види Божјото Царство.

Никодим Му рече: Како човек може да се роди, кога е стар? тој може да влезе во втор пат во утробата на својата мајка, и да се роди?

Исус одговори: Вистина, вистина, ти велам:, Ако некој не се роди од вода и Дух, не може да влезе во царството на Бога.

Она што е родено од тело, тело е; а роденото од Дух, дух е.

Чудо не дека јас ти рече:, Вие мора да биде повторно роден.

Ние веруваме – за добивање на Светиот Дух со библиски докази од зборување во tonques, и дека тоа ни помага да се моли.

Означи 16v17

И овие знаци ќе ги следи кои веруваат; Во мое име ќе се изгонуваат демони; Ќе зборуваат нови јазици;

Дела 2 v 1-4

И кога на денот на Педесетницата е целосно доаѓаат, тие сите беа еднодушни во едно место.

И одеднаш се слушна звукот од небото, како брзаат силен ветер и ја исполни целата куќа, каде што седеа.

И појави им раздвоени јазици како од оган, и седна на секој од нив.

И сите се исполнија со Светиот Дух и почнаа да зборуваат на други јазици, како што Духот им даваше да говорат.

Римјаните 8 v 26

Исто така и Духот, исто така, helpeth ги слабостите наши, зашто не знаеме што ние треба да се моли за како што треба: но самиот Дух го прави посредува за нас со groanings (зборување во tonques), која не може да се изговори.

Ние веруваме во божественото исцелување со лична вера во Исус Христос. Марко 16 V 18.

“Тие треба да се постават раце на болни, а тие ќе се опорави”.

Овде е во една песна, со стар пријател г-дин Пол Rocchi, Покајте се и бидете Baptised од неговата Новиот Ерусалим албум. Тоа е најдобрата песна што го имам слушнато за тоа како да се спаси за сета вечност.

 
Ако сакате да ја по email оваа спасот порака во звучна датотека на пријател кликнете тука

Направете го тоа сега. E-mail на луѓето како да се спасат. Дали за времето е кратко жетвата обилен и работниците неколку.

Email 3 луѓето што ги знам сега!

2 Тимотеј 4: 2 – да проповеда Словото во секое време, на секое место. Кој вклучува интернет. Е-пошта на повторно роден порака до Вашите пријатели и љубете ги непријателите свои испратете ја на нив, како и.

Уште една голема песна на Пол Rocchi од неговиот нов албум Ерусалим.

Времето е кратко својот крај и ова Пријавете се на небото Девица жената или на арапски небранетиот Maiden доаѓа точно наскоро и тогаш неговата непосредна близина на лордовите врати, навистина.

BookCoverImage

Share
Share
Share
%d bloggers like this: